Nový horosprievodca Vysokých Tatier


V predaji je nový knižný sprievodca "Výber Tatranských stien - Horolezecký sprievodca - západná časť I." ako 1 diel  viacdielného projektu.

HSVTzapad

Nový horolezecký sprievodca Vysokých Tatier od Mariána "Boboša" Bobovčáka a Mariána Jacinu je výberom najpopulárnejších horolezeckých výstupov spracovaných najmä na www.tatry.nfo.sk.
Z hľadiska grafického spracovania a koncepcie sprievodcu je to ojedinelý projekt tatranskej sprievodcovskej literatúry, ktorý by nemal chýbať v knižnici žiadného tatranského horolezca.
Každá oblasť obsahuje farebnú mapu s vyznačením prístupu k opisovaným stenám. Cesty sú zakreslené vo farebných fotografiách. Projekt prepokladá delenie Vysokých Tatier na dva celky - západná časť a východná časť včítane severných dolín. Každá stena začína opisom, popisom prístupu a zostupu čo je preložené taktiež v anglickej prílohe. Väčšina ciest má schému výstupu, čím je sprievodca aj medzinárodne zrozumiteľný. Kniha je vydaná plnofarebne a je v nej ľahká orientácia.
Z pera autora: "Do sprievodcu sme sa snažili vybrať steny rôzneho charakteru lezenia – od skalkárskeho (typu Galéria Ostrvy), cez skalné lezenie (Volia veža, Mlynárik), až po vážne zimné podujatia (Rumanov štít).  V jednotlivých stenách sú popísané všetky obecne známe výstupy, z ktorých si určite vyberie svoj smer začiatočník i skúsený horolezec. 
Súčasťou prvej časti je ako darček priložená jedna z najlepších máp Vysokých Tatier 1:25000 z edície Tatraplan.
V západnej časti I. sú spracované oblasti:
1. Oblasť Štrbského plesa (východisko: Štrbské Pleso, Chata pod Soliskom).
2. Oblasť Popradského plesa (východisko: Popradské pleso, Chata pod Rysmi, Štrbské Pleso).
3. Oblasť Batizovskej a Velickej doliny (východisko: Velické pleso, Vyšné Hágy, Popradské pleso).
4. Oblasť Bielovodskej doliny (východisko: Lysá Poľana, táborisko v Bielovodskej doline, Popradské pleso, Velické pleso).
Spracované steny - Kozia stena, Veža pod Skokom, Stena pod Skokom, Galéria Satana, Zadná Bašta, Volia Veža, Žabí kôň, Ošarpance, Východný Železný Štít, Tupá, Galéria Ostrvy, Batizovský Štít, Gerlachovský Štít, Velická Stena, Granátová Stena, Rumanov Štít, Kačací Mních, Veža Železnej Brány, Galéria Ganku, Pustá Stráž, Mlynárik, Malý Mlynár.
Objednať, alebo rezervovať.