Skialpinistické kurzy


Základný skialpinistický kurz u nás ZADARMO

RaxyPlato

 
Začiatočnícky skialpinistický kurz je určený všetkým záujemcom o skialpinizmus, ktorí zvládajú lyžovanie na zjazdovke a sú schopní kondične zvládnuť menej náročnú zimnú turistiku. Pre absolvovanie kurzu je potrebný skialpinistický výstroj vrátane lavínového vybavenia. Pokiaľ výstroj nevlastníte, doporučujeme využiť služby našej požičovne.
 
U nás už nič neriskujete. Ak máte záujem o skialpinizmus, alebo freeride lyžovanie a nie ste istí, či to bude pre vás to pravé, už nemusíte vyhadzovať peniaze za výstroj. Už nemusíte ani šliapať popri zjazdovke, lebo vás základy skialpinizmu nemá kto naučiť . Výstroj si požičiate v našej požičovni, pričom vám poradíme, čo potrebujete. Keď si u nás požičiate skialpinistický a lavínový výstroj aspoň na 2 x 2 dni, ), napríklad 2 víkendy (ľubovoľný skialp set + lavínový set), alebo nakúpite skialpinistický výstroj pre jednu osobu aspoň za 800 Eur (na jeden blok), dostanete od nás jednodňový skialpinistický kurz ZADARMO. Tento doporučujeme absolvovať už prvý deň požičania výstroje. Ďalšie dni si môžete užívať pohybu vo voľnej prírode a neupravenom teréne sami.
Podrobnejšie informácie vám poskytneme priamo v predajni, alebo mailom.
 
Platnosť akcie: neobmedzene
 
Kurzy sú doslova „šité na mieru“ vašim požiadavkám. Záujemcom o rekreačný skitouring, skialpinizmus a freeride lyžovanie teraz ponúkame naozaj komplexné služby, ktoré zahŕňajú:
 
·          Požičanie skialpinistického a freeride výstroja s možnosťou odkúpenia požičaného výstroja bez platenia požičovného,
·          zabezpečenia výstroja s s odborným poradenstvom a kúpou v našej predajni,
·          začiatočnícky skialpinistický kurz s individuálnym prístupom
·          prispôsobenie termínu vašim potrebám
·          zabezpečenie dopravy
 
P1010852skialp
 
Obsah kurzu:

·          príprava a kontrola výstroja – nastavenie viazania, nalepenie pásov, údržba pásov,
·          test lavínového vyhľadávača v režime vysielania
·          nácvik techniky šliapania na lyžiach, obraty, podľa snehových podmienok použitie doplnkového výstroja ako sú mačky na skialp. viazanie
·          zhodnotenie lavínovej situácie v teréne, základné použitie lavínového vyhľadávača, sondy, lopaty
·          lyžovanie v neupravenom teréne (podľa schopností zúčastnených)
·          počas kurzu osobné poradenstvo a výpomoc v prípade problémov s výstrojom
 
Miesto:
 
Rakúsko - Východné Alpy – pohoria Schneeberg (2076m), Raxalpe Heukuppe (2077m), Schneealpe Windberg (1903m), Stuhleck in Semmering ( 1783m).
Miesto upresníme v závislosti od podmienok, počasia, lavínovej situácie a počtu zúčastnených osôb.
 
Termíny:
Jednotlivé termíny je možné prispôsobiť požiadavkám zákazníkov a nutné prispôsobiť podmienkam na horách. Najbližšie termíny budú vo februári. Záväzné termíny kurzov oznámime zákazníkom, ktorí splnia kritériá poskytnutia kurzu.
 
Doprava:
Nie je zahrnutá v cene kurzu, na požiadanie zabezpečíme, alebo individuálna.
 
Cena kurzu:    ZADARMO
 
Počet osôb:
Mininálny počet osôb: 3
Maximálny počet osôb na jedného cvičiteľa: 8

Podmienkou účasti v kurze okrem vyššie uvedeného je vek nad 18 rokov a poistenie (doporučujeme Alpenverein).
 
Pozrite aj Poradenstvo/Skialp výstroj 
 
SkialpKurz
Popis lokalít:
 
Schneeberg (2076 m n.m.)
Najvýchodnejšia alpská dvojtisícovka a zároveň najvyšší vrchol spolkovej republiky Dolné Rakúsko láka aj Slovákov svojou monumentálnosťou a pôsobivosťou, ktorú možno počas dobrej viditeľnosti obdivovať z najzápadnejších slovenských kútov. Pohorie Schneeberg, ktoré je súčasťou vápencových Álp, má dvojitý vrchol tvorený Klosterwappen-om (2076 m n. m.) a Keiserstein-om (2061 m n. m.). Od Bratislavy je vzdušnou čiarou vzdialené zhruba 100 km, od Viedne 65 kilometrov. Po diaľnici sa tam dá z Bratislavy dostať za dve hodiny, preto je Schneeberg vhodným cieľom aj na jednodňové výlety.
Pohorie, svojím profilom ponúka rôznorodé možnosti lyžovania – od ľahkej turistiky na lyžiach až po náročné skialpinistické extrémne túry a zjazdy.
Oddych v zimnej izbe chaty Fischer Hutte.
Výstup pre skúsených je možné absolvovať aj po istenej ceste s následným zlyžovaním niektorého z pomerne príkrých žľabov.
 
Raxalpe Heukuppe (2077 m n.m.)
V pohorí Raxalpe sa dá urobiť viacero zaujímavých túr s následnou rôznou obtiažnosťou zlyžovania. Vrchol Heukuppe v preklade „kopa sena“ je najvyšším vrcholom pohoria Raxalpe. Dá sa zlyžovať aj menej skúseným lyžiarom. Túra sa dá rozdeliť na dve časti, prvá po chatu Karl- Ludwig Haus. Pod chatou postavenou v sedle býva výfúkaný úsek, na prekonanie ktorého je často potrebné použiť horolezecké mačky. Druhá časť túry popri kostolíku Raxkircherl na vrchol Heukuppe.
 
Schneealpe Windberg (1903 m n.m.)
Windberg (veterný kopec) je najvyšším vrchom náhornej planiny Schneealpe. Pohorie patrí do Severných vápencových Álp. Od Bratislavy je v poradí štvrtým významnejším horstvom. Po Hohe Wande, Schneebergu a Raxalpe. Na planine je niekoľko chát, žiadna však nie je otvorená celoročne. V chate Kutatsch Hutte je možný núdzový bivak, pretože jej vstupná časť so stolom a lavicami je otvorená i v zime.
Planina ponúka dobré možnosti na skialpinistické túry. Rozlohou nie je veľká. V najdlhšom mieste má asi šesť kilometrov, v najširšom asi štyri kilometre.
 
Stuhleck ( 1783 m n.m.)
Stuhleck pri obci Spital am Semmering je najväčšie lyžiarske stredisko na východe Rakúska, kde často stretnete toľko Bratislavčanov, ako Rakúšanov. Nemusíte sa však obávať húfov lyžiarov, kvôli ktorým asi skialpinizmus nerobíte. Dá sa naň vyjsť aj z opačnej strany, kde nie sú žiadne vleky, ani zjazdovky. Ľudí uvidíte až na vrchole, kde sa trasa skialpinistického výstupu spája so zjazdovkou. Stuhleck bol prvý kopec, na ktorý v roku 1891 vystúpili na lyžiach. Alternatíva pri hroziacom lavínovom nebezpečenstve.